А иначе няма ли пак да?... 51 млн. лв. за българските

...
А иначе няма ли пак да?... 51 млн. лв. за българските
Коментари Харесай

Самозабрава на деня: "51 млн. лв. за българските пенсионери! Да си имат за празниците"

" А другояче няма ли отново да?... 51 млн. лева. за българските пенсионери! Това е за следващ път за Коледа. Направили сме по този начин, че да си ги получат при започване на месеца, да си имат за празниците. Може би това е осмо или девето разпореждане - това е близо половин милиард лв. отвън покачването на пенсиите. Освен това, коет` сме вдигнали на 250 лв. минималната пенсия. Просто, в случай че не го бехме създали, това щеше да ви е първият въпрос. Не бива да се подценяват тези неща, тъй като страната е работила доста, приходните организации са работили доста, борбата с корупцията и контрабандата дава резултат, с цел да имаме бюджетния остатък, да имаме най-ниския външен дълг и да си разрешаваме тези заплащания. Ето, с`я сме в Хърватска, ми вижте от един месец стачката защо е - на учителите... Искат с няколко % покачване на заплатите. В България ние двойно покачваме в границите на 4 години. Не ги отчитаме тези неща просто (гледа с упрек към репортерите). "

По мотив тази дрънканица на премиера Бойко Борисов в. " Сега " напомня някои линии от политиката на неговите държавни управления към пенсионерите и техните приходи:

- Първото държавно управление на Борисов замрази пенсиите - от 2009 до 2013 година те не помръднаха нагоре и с една стотинка.

- Извършената през 2013 година актуализация не съумя даже да покрие насъбраната инфлация.

- През 2014-2017 г. пенсиите бяха осъвременявани по швейцарското предписание с оскъдни проценти - 1.9 - 2.7%. През 2014 година междинната пенсия беше 311.35 лева Днес - пет години по-късно, е 381.74 лева, а следващата година ще стане 412.28 лева

- През 2017 година хиляди пенсионери не получиха даже 2.4% индексация поради апокрифно разпореждане от 2006 година Кабинетът на Борисов отхвърли да поправи гафа.

- През 2019 година индексацията беше с повече, само че не поради щедростта на Борисов, а поради тръгналите нагоре цени. По същата причина ще е 6.7% от 1 юли 2020 година

- 1.276 млн. пенсионери живеят под линията на беднотия за 2020 година, изчислена на 363 лева

- През 2019 година трябваше да отпадне таванът за новите пенсии. Финансовият министър Владислав Горанов зачерта този текст от кодекса за обществено обезпечаване.

- През 2018 година кабинетът " Борисов " извади стажа преди 2000 година от формулата за пресмятане на пенсията, което по прогнози на Национален осигурителен институт щеше да ощети сред 30 и 50% от новите пенсионери. След всеобщо неодобрение и интервенция на Борисов беше дадена опция за избор на формула до края на 2022 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР